Her er Sorsha, en Black & Tan tæve fra 1995.         
 

 

Det "gamle" kuld!

Sorsha fødte helt uden assistance fra os mennesker 3 søde hvalpe, mandag den 20.11.2000. Da Lisbet kom hjem med børnene fandt de først en lille hvalp hos Sorsha, dernæst ved at kikke lidt i tæpperne to hvalpe mere. Der er 2 tæver og 1 han.

De to tæver har henholdsvis 2 og 1 hvid forpote, hannen har ingen hvid forpote, så det er ret nemt at kende forskel på dem.

De vejer:

  • 2 hvide poter - 248 g

  • 1 hvid pote -  230 g og sidst og mindst

  • hannen uden hvide poter - 200 g.

Her følger senere i aften de første fotos af hundene, og der kommer HELT SIKKERT flere i løbet af en dag eller 2.

 

Her er så de første billeder:

Den stolte moder som klarede det hele selv

Her er kuldet i moders trygge favn (I alt ca. 678 g)

Han - ingen hvide poter Fødselsvægt : 200 g

Hun - en hvid pote Fødselsvægt : 230 g

Hun - to hvide poter Fødselsvægt : 248 g

Hvalpene er nu midlertidigt navngivne: 

Tæve med 2 hvide poter: KIKI 
Tæve med 1 hvid poter: KIKO
Han: KOKO

 

Fotos fra 27/11/2000


KIKI: 616 g. Vægt forøget med 168%

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - 

 

KIKO: 508 g. Vægt forøget med 116% 


-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - 

KOKO: 452g. Vægt forøget med 126%


Generelt trives hvalpene godt. Der var lige 2. og 3. dag hvor Sorsha var lidt sløj, og Koko ikke tog så meget på. Nu har han lært at tage fra (helst når de andre sover) og at mase hvis det er nødvendigt ( Hellere lille og vågen....). Det er i øvrigt skønt at se ham die... oftest med halen i vejret!

Kiko er stille og rolig. Hun gør ikke så stort et nummer ud af sig, bortset fra at hun som den første har forsøgt sig udi at besørge UDENFOR kassen ( Læs på Solveigs bukser)

Kiki er ABSOLUT i særklasse ( læs vægtklasse). Hun praktisk talt DRØNER derudaf, og er ikke til at tage fejl af: skal Kiki findes blandt sovende hvalpe, er det den store klump med alle fire ben ud til siden.

 

 Fotos fra 2/12/2000 Kiki


Kiko


Koko


Mor og Kiki
Alle hvalpe samlet i "soveklubben"

 

Kan man tale om trivsel, må det da være her.

Pr. 2-12 er resultatet af vejningen som følger:

  Vægt 2/12 Tilvækst i g Tilvækst i %
Kiki 848 g 600 g 242 %
Kiko 700 g 465 g 198 %
Koko 718 g 518 g 259 %
Ved aftenens (2/12) rituelle vejning, er det første gang at Koko har passeret Kiko i vægt. Dog har han et par dage været foran de andre i procentvis tilvækst. (Far ER jo gal med EDB og har naturligvis lavet et Excel-regneark til at vise tilvækst pr dag i gram og procent, både vist som tal og som diagram.

Hvalpene viser mere og mere personlighed, og det lader til at Kiki er den afslappede type som ikke behøver vise andre at hun er chefen. Kiko er den blide pige, som ikke står tilbage for at mase hvis det er nødvendigt ( mad! ) men ellers finder sig i at tage en anden pat end den Kiki ville have. Koko er ikke nødvendigvis blid eller langsom, men virker meget mere overvejet og snu. Han bliver sikkert til en sød og kælen han, som dog ikke vil være i tvivl om at han ER verdens største og farligste hund!

Der er ved at være lyd på de små. Det lyder sommetider som når marsvin hører et køleskab åbne og knitren fra salatposen! Andre gange lyder det som gøende hunde, på en plade afspillet ved for høj hastighed.

Der er ikke kommet øjne endnu, men der er flere og flere bevægelser inde bag øjenlågene, så vi venter spændte!

Der vil helt sikkert snart opstå panikagtige scener når der en af de nærmeste dage skal klippes klør på de små. De stikker skulle jeg hilse at sige.

Det var alt for nu!

 

 

Fotos fra 15/12/2000 

SERIØS afslapning!! (Kiko og Koko)

Se - vi leger søelefanter!

Stå nu stille - på en række, tak!

DER BLEV SAGT STILLE!

Hmmmm!

Pr.12-12 er resultatet af vejningen som følger:

  Vægt 12/12 Tilvækst i g Tilvækst i %
Kiki 1303 g 1055 g 425%
Kiko 1063 g 828 g 352 %
Koko 1136 g 936 g 468 %

Der er nu kommet endnu mere fest og farver over hvalpene.

Først og fremmest er der kommet øjne, og ørerne er også blevet funktionsdygtige, så nu er hvalpene fuldt ud klar over når der foregår noget omkring dem. 

Samtidigt er de begyndt at møfle, gå og løbe, og af samme årsag er de nu "sluppet ud" af fødekassen, og løber rundt i en til formålet lavet indhegning på knap 6 m2. Sorsha er stadig ikke så glad for at Okami besøger hvalpene, men lader dog lejlighedsvis Okami være alene tilbage med hvalpene i ganske få minutter. 

Der er også tænder på vej, så hver given lejlighed anvendes til at prøve at gumle på et eller andet. 

 

Fotos 26/12/2000 

 

Gad vide om der er noget i skålen?

Hej Farmand! Må vi ikke lige bide dig i næsen??

3 Hotdogs!

Solveig omringet af fans!

Hej - Det er hende tante Okami!  ANGRIB!!

Så-så, en af gangen tak!
 

Pr. 23-12 er resultatet af vejningen som følger:

  Vægt 12/12 Tilvækst i g Tilvækst i %
Kiki 1575 1375 687
Kiko 1470 1235 525
Koko 1780 1532 617

 

Der er virkeligt gang i den i hvalpegården. Alle 3 farer rundt og er store og farlige hunde, som gerne angriber hvad der måtte komme forbi af voksne hunde (Sorsha og Okami) eller et af de fine stykker anatomisk legetøj som sommetider er i indhegningen ( Tæer, fingre, næser, ører og hvad der nu ellers findes af steder man kan gnaske på besøgende mennesker). Hvalpene er meget glade for at snakke med os, går der for lang tid mellem besøgene, eller er hvalpene vågne uden at vi kommer og siger hej, bliver der pevet og hylet til der kommer nogen og siger hej. De er også gode til at komme når vi kalder, det er vel at mærke lige meget hvad vi kalder, bare det er med lys stemme, så kommer de myldrende.

Nichlas har også stor glæde af besøgene hos hvalpene, men det er nu rarest hvis der kun er en hvalp ad gangen som hopper op og slikker i ansigtet.

Angående renlighed er vi i gang med at gå i haven når de har spist og når de vågner. De to piger er helt med på ideen, og sørger for at lave både stort og småt derude, medens koko bare sidder og synes det er koldt og uretfærdigt at han skal ud på græsset.

I disse dage hvor mange har fri er der også mange besøg af både voksne og børn. 
Det klarer de i fin stil, bare man må få en lur imellem besøgene.

 

 

Fotos 09/01/2001 

 

Her er da idyl over alle grænser, Mor gi'r babs i hulen.

ER vi ikke bare lige til at tage op og lege med???


Enten slapper man af sådan,


..eller sådan,


..Eller sådan.


SÅ skal der leges med Okami. Det er SÅ sjovt!!


 


Så er det slut for nu - Vi tager lige en lur med menneske-far.

Det er snart ved at være den tid hvor vi skal ud til vores nye familier.

Vores første familie er ikke så glade for at vi skal væk, med der er altså ikke plads til os alle sammen. Til gengæld har vi fundet nogle rare mennesker, og VI skal nok sørge for fest og ballade!

Hvalpene vokser stadigt hastigt, alle vejer mellem 2300 og 2600 g, og er hurtigt rundt i hele huset. Det nyeste er at de selv er begyndt at gå i haven når der skal trædes af på naturens vegne. De har endda flere gange bedt om at komme ud.

Nytåret var ingen sag, der var bum, bang og hyl udenfor, men det var de da bare ligeglade med. Inden nytårsaften, havde de allerede hørt en del når de var ude at tisse.